main-background new title lpt

          SEASONAL QUIZ ANSWERS

 

           Score 1 point for every right answer

 

 

1.Pub theatres are right at the heart of the community, but which four pub theatres are nearest the centre of London?

Answers:

Katzpace, (London Bridge) By road 2.2 miles (As the crow flies 1 mile)

Old Red Lion Theatre (Islington) 2.3 miles (2 miles)

London Theatre Workshop (Leadenhall Market) 2.4 (2 miles)

Etcetera (Camden) 2.7 miles (2 miles)

Dating back to 1290 a memorial cross states that Charing Cross, Westminster is the centre of London.  All distances to London are measured from this cross.  

 

2.Match the jumpers with the show

Answers:

a)A Curmudgeons Guide to Christmas is the top image

currently playing at The Hope Theatre, Islington

b)La Boheme is the bottom image

currently showing West End theatre, Trafalgar Studios, having tansferred from King's Head Theatre

c)NewsRevue is the middle image

Political satire Christmas edition currently at Canal Cafe Theatre, Little Venice. Photo credit: Pete Smith

 

3.How many London pub theatres have animals in their names?

Answer:  4

The Lion and Unicorn Theatre

White Bear Theatre

The Hen & Chickens

The Old Red Lion Theatre

 

4.Match the theatres with the pubs?

Answers:

a)Canal Café Theatre     ii) Bridge House Pub

b)Theatre 503                    i) The Latchmere

c)Etcetera Theatre         iii) The Oxford Arms

 

5.Re-order the words to get the title of a play currently running in north London

Answer: Great Expectations

Great Expectations is currently playing at Old Red Lion Theatre, Islington

 

6.Which tube line has the most pub theatres?

Answer: The Northern Line

Bread and Roses (Clapham)

White Bear (Kennington)

Theatre N16 (Balham)

Lion and Unicorn (Kentish Town)

Gatehouse (Highgate)

Pentameters (Hampstead)

Old Red Lion Theatre (Angel)

 

7.Which pub theatre is the odd one out?

Answer: b) Old Joint Stock

Old Joint Stock is in Birmingham in the Midlands (whereas Pentameters and London Theatre Workshop are both in London)

 

8.King’s Head Boutique Pantos are performed by which company?

Answer: c) Charles Court Opera

current panto - 'King Tut: A Pyramid Panto' showing until 6 Jan 2018

 

9.Which pub theatre uses the slogan ‘The Little theatre with BIG ideas’?

Answer: The Hope Theatre, Islington

 

10. Which London Borough has the most pub theatres?

Answer: a) Islington

Hen and Chickens

The Hope

Old Red Lion

King’s Head

Rosemary Branch

 

11.Do you recognise these pub theatre interiors?

Answers:

a)The Hen & Chickens Theatre Bar is the image on the right

b)Curtains Up, West Kensington (Barons Court theatre) in the middle

a)The Horseshoe Public House, Hampstead (Pentameters Theatre) on left

 

12. RSC or pub theatre?

Answers:

a)RSC (Oppenheimer)    

b)Barons Court Theatre (Four Thieves’ Vinegar, 42nd Theatre Company, March 2017)

c)White Bear Theatre (Curtain Call playing until 16 December)  

d)RSC (King Lear)

e)Tabard Theatre (The Little Match Girl playing until 31 December)

f)RSC (A Midsummer Night’s Dream)

g)RSC (Othello)

h)Gatehouse Theatre (Othello, Arrows and Traps company 2016)

 

Max score 26, expert 18+, good score 10+, less than 6 you need to see more pub theatre

 

BACK TO QUIZ